SÅ MYCKET GLÄDJE

Foto: Scanpix

Mycket adrenalin när Skellefteå vann

 Bara ett under verkar kunna hindra Skellefteå från att gå till semifinal. Brynäs bjöd upp till kamp i den tredje kvartsfinalen men Skellefteå vann igen, den här gången med 4-1. Vi måste vara ödmjuka, vi har inte vunnit något än, sade Skellefteås Erik Forssell.                   

Efter tre månaders skadeuppehåll kom han tillbaka lagom till slutspelet. Två mål i torsdags i Gävle följdes nu av det matchavgörande 2-1-målet mitt i den tredje perioden.

- Roligt. Det här var ju en helt jämn match, då känns det extra bra att få avgöra på slutet, sade centern.

Skellefteå har nu 3-0 i matcher, men den här segern satt verkligen långt inne.

Brynäs enda chans är att störa Skellefteå med hårt fysiskt spel. Man gjorde ett nytt försök i den här matchen och hemmalaget antog utmaningen. Den adrenalindrypande första perioden präglades rakt igenom av hugg, slag och efterslängar. Hela 13 tvåminutersutvisningar utdömdes innan den första pausvilan, mycket till ishockey fick publiken inte se. Inga mål heller.

Skellefteå stördes märkbart av gästernas taktik och det var Brynäs som tog ledningen mitt i den andra perioden efter ett viljemål av Daniel Widing.

Skellefteås kvittering till 1-1 kom i numerärt överläge efter 15.20 i mittenperioden. Ett tungt skott från Joakim Lindström letade sig igenom röran framför målet. ”Honken” försökte men kunde inte hålla den.

Brynäs orkade inte stå emot i längden. Trycket ökade mot ”Honken” Holmqvist i Brynäsmålet och mitt i slutperioden kunde Skellefteås Erik Forssell slå in 2-1 på en målvaktsretur. Oscar Möller spädde sedan på till 3-1.

- Även om de ligger under lägger de sig inte ner utan kämpar. Det kommer de att göra hela vägen och det ska vi också göra, sade Erik Forssell.

På de fem matcherna mot Brynäs i år har Skellefteå öst in hela 31 mål och släppt in bara sju.

Hur Brynäs ska kunna vända den här kvartsfinalserien är en gåta.

- Vi var värda den här segern, men det är först till fyra som gäller och vi är inte där än. Men visst har vi satt press på dem, sade Skellefteåbacken Tomas Skogs, som vid ställningen 1-1 var när att lyckas med ett riktigt solonummer. Hårt trängd i egen sarghörna lyckades han ta sig loss med pucken, snirkla sig igenom hela Brynäsförsvaret och bryta in framför Johan ”Honken” Holmqvist i Brynäsmålet. Det vara den sista dragningen som inte lyckades.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0