GREAT, DRA ÅT SKOGEN BRYNÄS.

Foto Henrik Montgomery / SCANPIX
Regerande mästarna Brynäs blev utslaget efter fyra raka förluster i kvartsfinalserien mot Skellefteå. Den fjärde kvartsfinalen som spelades i Gävle slutade 4-0 till Skellefteå. Ska man gå hela vägen är det en fördel att avgöra matchserien snabbt, sade Skellefteåbacken Tomas Skogs.                   

Brynässpelarna ville inte vika ner sig utan kamp, det syntes direkt från första nedsläpp. Och faktum var att hemmalaget mycket väl kunde haft ledningen efter den första perioden som avverkades i högt tempo. Krytnävarna kom också upp med täta mellanrum och båda utvisningsbåsen var stundtals välfyllda, stämningen på isen var irriterad.

Hade Brynäs gjort första målet kunde det blivit kamp men två snabba mål av Skellefteå i mittperioden gav gästerna ett rejält grepp om matchen. Oscar Lindbergs 0-2-mål var riktigt snyggt – matchens prestation – som avslutades med en backhand bakom Brynäsmålvakten Johan Holmqvist.

Brynäs försökte och försökte att spräcka nollan utan att lyckas. Skellefteås defensiv var bra, riktigt bra. Målvakten Markus Svensson gjorde några vassa räddningar men hade också mycket bra hjälp av sina backar som verkligen städade undan både puck och spelare framför Svensson.

- Vi spelar på sju backar och har Fredrik Lindgren kvar hemma, det är också ett riktigt bra sparkapital. Vår defensiv har fungerat bra och vi är i stort sett samma backar som förra säsongen. Men de yngre killarna har blivit ett år äldre och de ser till att vi äldre måste jobba häcken av oss på träningarna, sade Skogs.

Totalt släppte Skellefteå bara in fyra mål i kvartsfinalserien mot Brynäs, imponerande. Skogs såg också positivt på att hans lag avgjorde efter fyra matcher.

- Det är ofta snack om att man kan tappa i matchtempo om man vinner snabbt men jag tror inte att det ska bli så. Nu får vi i stället chansen att träna bra innan semifinalerna. Ska man gå hela vägen känns det positivt att kunna avgöra snabbt, avslutade Skogs.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0