DET GÅR INTE ATT BESKRIVA,KÄRLEK KÄRLEK.

Skellefteå vann första ronden

 Rond ett i kvartsfinaluppgörelsen gick till Skellefteå med 5-0. Men Brynäs höll tätt länge och tänker ge seriesegraren en match. Vi ser fram emot fortsättningen. Det är ingen som har vunnit något än, sade Brynästränaren Tommy Jonsson efter förlusten.                   

För första gången på hela säsongen kunde Skellefteå mönstra ett skadefritt manskap. Den glädjen varade bara i 58 sekunder.

Då överfölls Pierre-Edouard Bellemare av Brynäsbacken Robin Jacobsson som i en våldsam tackling snett bakifrån fällde fransmannen till isen. Omtöcknad fick Skellefteåforwarden hjälpas av isen. Pucken var inte ens i närheten när smällen utdelades, Robin Jacobsson fick matchstraff och har sannolikt en avstängning att vänta.

- Han kom in lite för sent, det måste jag säga, men det går fort och han gjorde det inte med avsikt, sade Tommy Jonsson om tacklingen.

Dramatiken i matchinledningen följdes av en lång stiltje där Brynäs på ett effektivt sätt lyckades störa hemmalaget. Men till slut orkade man inte stå emot.

Skellefteås lyckominut

Den sjuttonde minuten i andra perioden blev en lyckominut för Skellefteå som både lyckades ta ledningen och göra 2-0 inom den tidsramen. Först kunde backen Martin Sevc pricka in ledningspucken efter 17.00. 59 sekunder senare slog poängkungen Bud Holloway till och utökade ledningen på en styrning.

Petter Emanuelssons lyckominut inföll mitt slutperioden när Skellefteåforwarden gjorde två mål.

- Tycker att vi spelade riktigt bra. Vi var tålmodiga, får inte hål på dem men fortsatte att jobba och vinner till slut, sade Emanuelsson, som även fick se Bud Holloway pricka in sitt andra och lagets femte mål innan krutröken lagt sig.

Klubban i isen

- Vi visste att det skulle bli en tuff match. Det tog ett tag innan vi bröt igenom men vi gjorde ett bra jobb, sade Holloway, som inte ville göra någon stor sak av sina två fullträffar.

- Nej, jag håller bara ner klubban i isen. Nu är det sex matcher kvar och vi måste hålla intensiteten uppe och fortsätta att jobba, sade kanadensaren.

Om Pierre-Edouard Bellemare kommer att spela mer i kvartsfinalserien återstår att se.

Skellefteås läkare Karin Granberg var hemlighetsfull efter matchen.

- I ett slutspel pratar vi bara friskfaktorer, inte sjukfaktorer. Men positivt är att han var vid medvetande hela tiden, sade hon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0